Pečený vepřový ocásek s celerem a pomerančem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřový ocásek
- 1 velký celer
- 3 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- 3 PL olivového oleje
- 1 velká snítka rozmarýnu
- 2 Kl sójové omáčky
- 200 ml suchého červeného vína
- 200 ml vývaru
- sůl
- pepř
Postup Pečený vepřový ocásek s celerem a pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Celer si očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek utřeme.
Z omytého pomeranče škrabkou na brambory oloupáme kůru, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme šťávu.
V kastrolu si rozpálíme část oleje a opečeme maso za všech stran. Maso vyndáme na talíř a do kastrolu dáme zbytek oleje.
Přidáme celer, který restujeme 3 až 4 min. dokud nezačne hnědnout. Během restování přidáme česnek a nasekaný rozmarýn.
K celeru přilijeme sójovou omáčku a víno, necháme přejít varem. Maso a celerový základ dáme do pekáče, zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou.
Přidáme pomerančovou kůru, osolíme a opepříme.
Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 200°C asi 2 hodiny. Poslední půl hodiny maso pečeme odkryté, aby získalo pěknou barvu.