Pečený vepřový ocásek s celerem a pomerančem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřový ocásek
1 velký celer
3 stroužky česneku
1 pomeranč
3 PL olivového oleje
1 velká snítka rozmarýnu
2 Kl sójové omáčky
200 ml suchého červeného vína
200 ml vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer si očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek utřeme.

  2. Z omytého pomeranče škrabkou na brambory oloupáme kůru, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme šťávu.

  3. V kastrolu si rozpálíme část oleje a opečeme maso za všech stran. Maso vyndáme na talíř a do kastrolu dáme zbytek oleje.

  4. Přidáme celer, který restujeme 3 až 4 min. dokud nezačne hnědnout. Během restování přidáme česnek a nasekaný rozmarýn.

  5. K celeru přilijeme sójovou omáčku a víno, necháme přejít varem. Maso a celerový základ dáme do pekáče, zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou.

  6. Přidáme pomerančovou kůru, osolíme a opepříme.

  7. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 200°C asi 2 hodiny. Poslední půl hodiny maso pečeme odkryté, aby získalo pěknou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!