Papiňákové pažitkové roládky na hlívě ústřičné
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso-použila jsem plátky z krkovičky
- trochu mletého zázvoru a pepře
- plnotučná hořčice
- nastrouhaný sýr Eidam
- nakrájená pažitka
- uzenina(klobáska,párek)
- sladkokyselý okurek
- červená kapie
- 1 PL oleje
- 1 větší cibule
- 50 g špeku
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 kostka masoxu
- 1-2 PL hladké mouky
Postup Papiňákové pažitkové roládky na hlívě ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté a osušené plátky masa rozklepeme do stran, z vnitřní strany mírně opepříme, posypeme mletým zázvorem a potřeme hořčicí. Posypeme nastrouhaným sýrem a hustě posypeme nakrájenou pažitkou.
Poklademe uzeninou, širšíma nudličkama kapie a na polovinu překrojeným okurkem. Opatrně zavineme do roládky a zajistíme motouzem.
Špek a očistěnou cibuli nakrájíme nadrobno, hlívu i s nožkama nakrájíme na větší kusy. V papiňáku na rozehřátý olej dáme cibuli společně se špekem a necháme zesklovatět. Přidáme hlívu a restujeme 5 minut, pak vložíme roládky, ze všech stran necháme zatáhnout, přilijeme 1,5 dc vody, rozdrobíme masox, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a necháme na velkém plameni, než začne syčet ventil.
Poté plamen ubereme na minimum a vaříme 20 minut. Hrnec ochladíme, otevřeme, měkké roládky vyjmeme a uchováme na teplém místě.
Podle toho, kolik a jak hustou chceme omáčku, rozmícháme ve vodě hladkou mouku, vlijeme do hrnce se šťávou a za stálého míchání provařujeme 10 minut. Dle chuti můžeme dosolit, opepřit.
Z roládek odstraníme motouz, nařežeme je na úhledné širší plátky, vložíme do hotové omáčky, necháme prohřát a můžeme podávat. Hodí se knedlík, nebo rýže.