Papiňákové pažitkové roládky na hlívě ústřičné

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso-použila jsem plátky z krkovičky
trochu mletého zázvoru a pepře
plnotučná hořčice
nastrouhaný sýr Eidam
nakrájená pažitka
uzenina(klobáska,párek)
sladkokyselý okurek
červená kapie
1 PL oleje
1 větší cibule
50 g špeku
200 g hlívy ústřičné
1 kostka masoxu
1-2 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a osušené plátky masa rozklepeme do stran, z vnitřní strany mírně opepříme, posypeme mletým zázvorem a potřeme hořčicí. Posypeme nastrouhaným sýrem a hustě posypeme nakrájenou pažitkou.

  2. Poklademe uzeninou, širšíma nudličkama kapie a na polovinu překrojeným okurkem. Opatrně zavineme do roládky a zajistíme motouzem.

  3. Špek a očistěnou cibuli nakrájíme nadrobno, hlívu i s nožkama nakrájíme na větší kusy. V papiňáku na rozehřátý olej dáme cibuli společně se špekem a necháme zesklovatět. Přidáme hlívu a restujeme 5 minut, pak vložíme roládky, ze všech stran necháme zatáhnout, přilijeme 1,5 dc vody, rozdrobíme masox, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a necháme na velkém plameni, než začne syčet ventil.

  4. Poté plamen ubereme na minimum a vaříme 20 minut. Hrnec ochladíme, otevřeme, měkké roládky vyjmeme a uchováme na teplém místě.

  5. Podle toho, kolik a jak hustou chceme omáčku, rozmícháme ve vodě hladkou mouku, vlijeme do hrnce se šťávou a za stálého míchání provařujeme 10 minut. Dle chuti můžeme dosolit, opepřit.

  6. Z roládek odstraníme motouz, nařežeme je na úhledné širší plátky, vložíme do hotové omáčky, necháme prohřát a můžeme podávat. Hodí se knedlík, nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!