Ovesné kváskové dalamánky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

20 g pravidelně živeného kvásku
80 g žitné chlebové mouky
80 g vody
Dále:
200 g vody
30 g oleje
lžička cukru
40 g ovesných vloček
1,5 rovné lžičky soli
360-380 g hladké mouky
velká špetka drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h).

  2. Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8 kousků.

  3. Tyto dalamánky už necháme kynout na plechu s pečící fólií nebo papírem (1-1,5h) a upečeme ve vyhřáté troubě (250-260°C/asi 15min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!