Ovesné kváskové dalamánky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 20 g pravidelně živeného kvásku
- 80 g žitné chlebové mouky
- 80 g vody
- Dále:
- 200 g vody
- 30 g oleje
- lžička cukru
- 40 g ovesných vloček
- 1,5 rovné lžičky soli
- 360-380 g hladké mouky
- velká špetka drceného kmínu
Postup Ovesné kváskové dalamánky
Postup přípravy receptu
-
Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h).
Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8 kousků.
Tyto dalamánky už necháme kynout na plechu s pečící fólií nebo papírem (1-1,5h) a upečeme ve vyhřáté troubě (250-260°C/asi 15min).