Višňová bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 250 g cukru krupice (lze ubrat)
- 1 vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
- špetka soli
- 125 ml oleje
- 300 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva (necelý)
- Dále:
- 500 g višní - již vypeckovaných
Postup Višňová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu (velký, vyšší).
Na těsto naskládáme višně a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.
Pokud máme rádi koláče se žmolenkou, na višně ji klidně můžeme nasypat a upéct koláč takto.