Toastová roláda
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- toastový chléb
- šunka
- 2 pomazánková másla
- 2 tavené sýry
- česnek
- čerstvá paprika
- pažitka nebo jarní cibulka
- zakysaná smetana
- zelenina na ozdobu
Postup Toastová roláda
Postup přípravy receptu
-
Toastový chléb okrájíme a kůrky nakrájíme na malé kostičky, které použijeme do náplně.
Pomazánkové máslo, sýr a česnek dobře rozmícháme a půl si dáme stranou na potření a ozdobu. K té druhé půlce přidáme kostičky chleba, půl zakysané smetany, nakrájenou papriku a pažitku. Dobře promícháme.
Roztáhneme si potravinářskou folii, rozložíme plátky šunky (tak 3x3 nebo 3x4), potřeme česnekovým máslem, uložíme okrájený toastový chléb a dobře přitlačíme.
Chléb znovu potřeme česnekovým máslem a opět poklademe šunkou. Teď navrstvíme připravenou náplň. Pomocí folie roládu zavineme a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.
Druhý den dozdobíme zbylým česnekovým máslem a ozdobíme zeleninou.