Grilovaná krkovička v marinádě
Recepty, GrilováníSuroviny
- (Marináda)
- 1 kg vepřové krkovičky (plátky)
- majoránka 1 lžíce
- solamyl 1 lžíce
- kmín 1 lžíce
- 1,5 lžíce pepře
- 1,5 lžíce kari
- 1,5 lžíce soli
- 0,5 lžíce červené papriky
- 10 ks stroužků česneku
- 2 ks vejce
- worchesterová omáčka
- kečup
- olej
Postup Grilovaná krkovička v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Marináda: Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worchesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu.
Plátky krkovičky potřeme marinádou a naskládáme do uzavíratelné nádoby. Necháme odležet - nejlépe přes noc, ale klidně i 2-3 dny.
Poté grilujeme buď venku na zahradním grilu, nebo i v troubě, která má gril - tak jako jsem to udělala já.