Grilovaná krkovička v marinádě

Recepty, Grilování

Suroviny

(Marináda)
1 kg vepřové krkovičky (plátky)
majoránka 1 lžíce
solamyl 1 lžíce
kmín 1 lžíce
1,5 lžíce pepře
1,5 lžíce kari
1,5 lžíce soli
0,5 lžíce červené papriky
10 ks stroužků česneku
2 ks vejce
worchesterová omáčka
kečup
olej

Postup přípravy receptu

  1. Marináda: Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worchesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu.

  2. Plátky krkovičky potřeme marinádou a naskládáme do uzavíratelné nádoby. Necháme odležet - nejlépe přes noc, ale klidně i 2-3 dny.

  3. Poté grilujeme buď venku na zahradním grilu, nebo i v troubě, která má gril - tak jako jsem to udělala já.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!