Znojemská specialita z časopisu Blesk
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 100 g sádla
- 60 g rajského protlaku
- 1 l vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 sterilované okurky
- 50 g sterilovaného hrášku
- 50 g sterilované mrkve
- 150 ml piva
- pepř
- mletá sladká paprika
- sůl
Postup Znojemská specialita z časopisu Blesk
Postup přípravy receptu
-
Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.
Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.
Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně. Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.