Hovězí s kyselými okurkami -podle tchýňky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 kila hovězího masa
1 velká bílá cibule
2 stroužky česneku
pepř
sůl
2 PL pikantní hořčice
4 velké kyselé okurky
libeček
čerstvě umletý pepř
sůl
150 g kysaná smetana
200 g sladká smetana (na vaření)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na větší kousky, ne na jemno, česnek na plátky a orestujeme.

  2. Maso nakrájíme na kousky a restujeme došeda, podlijeme vodou nebo vývarem ale jen do výše masa a dusíme do měkka.

  3. Přidáme hořčici, pepř, sůl, libeček a dodusíme cca 5 minut.

  4. Dáme kysanou a sladkou smetanu, nakrájené okurky na drobné kousky a povaříme 2 minuty. Vypneme sporák, dochutíme dle sebe, necháme spojit chutě. Určitě nedávat mouku!!!!!! Podáváme s těstovinami (já měla kolínka).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!