Salát ze syrové červené řepy s mandarinkami
Recepty, SalátySuroviny
- 2 střední červené řepy (300 g)
- 1 mandarinkový kompot (312 g)
- 1 lžíce olivového oleje (20 g)
- 2 lžíce červeného vinného octu (20 ml)
- 4 lístky máty
- 1 lžička sezamových semínek (4 ml) nebo kořeněná slunečnicová semínka
Postup Salát ze syrové červené řepy s mandarinkami
Postup přípravy receptu
-
Omytou, osušenou řepu zbavíme škrabkou slupky (použijeme jednorázové rukavice) a spiralizérem nastrouháme nebo nakrájíme tenké nudličky do mísy. Pokud jsou spirálky moc dlouhé, dají se lehce přetrhat. Scedíme mandarinky, necháme okapat a šťávu ponecháme stranou.
V uzavíratelné skleničce nebo šejkru prošleháme 2 lžíce šťávy z mandarinek s olejem a octem. Vlijeme na řepu, promícháme a necháme 15-20 minut marinovat.
Rozdělíme na porce, přidáme mandarinky, nasekané lístky máty a posypeme sezamovými semínky. Můžeme přidat i kořeněná slunečnicová semínka.