Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g Tofu přírodní
200 g kuřecí prsa (stehna)
5 listů šalvěje čerstvé nebo 1/2 lžičky sušené
2 cibule
1 stroužek česneku
50 g slaniny nebo špeku (nemusí být)
100 g sýr tvrdý 30%
150 g jogurt řecký
pór světlá část
sůl
pepř bílý mletý
2 dcl vývaru (bujon + voda)
1 lžička mouka hladká
2 lžičky oleje olivového
500 g Gnocchi (1 balení)

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt si vyndáme z lednice, aby nebyl pak při použití tolik studený.

  2. Kuřecí maso a tofu si nakrájíme na kostky (asi 2 cm), dáme do misky, zakapeme 2 lžičkami sojovky, osolíme, zlehka opepříme a přidáme nahrubo nakrájený česnek.

  3. Přisypeme mouku, pečlivě promícháme a necháme chvíli proležet.

  4. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, pórek nakrájíme na širší nudličky a 3 listy šalvěje na jemno. Sýr nakrájíme na větší kostky.

  5. Na širší pánvi si lehce ohřejeme olej, přidáme 2 celé listy šalvěje a necháme je za občasného promíchnutí rozvonět - olej nemá být vařící, aby se listy nespálily.

  6. Jakmile listy v oleji zavadnou (ztvrdnou) tak je vyjmeme a vsypeme nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.

  7. Poté přidáme obsah misky s tofu a restujeme do zatažení (zešednutí) masa. Tofu nám začne chytat zlatavou barvu. Poté vše podlijeme vývarem a necháme asi 15 min. lehce dusit. Šťávy by v pánvi mělo zbýt jen po dně.

  8. Mezitím si v hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme jí a vsypeme gnocchi. Promícháme je a necháme na mírném ohni pár minut vařit. Hned jak vystoupí na hladinu, tak je slijeme a uchováme v teple.

  9. Do provařené směsi na pánvi vsypeme nakrájenou šalvěj, pórek, sýr a pomalu vmícháme jogurt. Směs ihned vypneme.

  10. Poté buď vsypeme uvařené teplé gnocchi, promícháme a necháme chvilku dojít a nebo podáváme gnocchi jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!