Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g Tofu přírodní
- 200 g kuřecí prsa (stehna)
- 5 listů šalvěje čerstvé nebo 1/2 lžičky sušené
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g slaniny nebo špeku (nemusí být)
- 100 g sýr tvrdý 30%
- 150 g jogurt řecký
- pór světlá část
- sůl
- pepř bílý mletý
- 2 dcl vývaru (bujon + voda)
- 1 lžička mouka hladká
- 2 lžičky oleje olivového
- 500 g Gnocchi (1 balení)
Postup Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Jogurt si vyndáme z lednice, aby nebyl pak při použití tolik studený.
Kuřecí maso a tofu si nakrájíme na kostky (asi 2 cm), dáme do misky, zakapeme 2 lžičkami sojovky, osolíme, zlehka opepříme a přidáme nahrubo nakrájený česnek.
Přisypeme mouku, pečlivě promícháme a necháme chvíli proležet.
Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, pórek nakrájíme na širší nudličky a 3 listy šalvěje na jemno. Sýr nakrájíme na větší kostky.
Na širší pánvi si lehce ohřejeme olej, přidáme 2 celé listy šalvěje a necháme je za občasného promíchnutí rozvonět - olej nemá být vařící, aby se listy nespálily.
Jakmile listy v oleji zavadnou (ztvrdnou) tak je vyjmeme a vsypeme nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.
Poté přidáme obsah misky s tofu a restujeme do zatažení (zešednutí) masa. Tofu nám začne chytat zlatavou barvu. Poté vše podlijeme vývarem a necháme asi 15 min. lehce dusit. Šťávy by v pánvi mělo zbýt jen po dně.
Mezitím si v hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme jí a vsypeme gnocchi. Promícháme je a necháme na mírném ohni pár minut vařit. Hned jak vystoupí na hladinu, tak je slijeme a uchováme v teple.
Do provařené směsi na pánvi vsypeme nakrájenou šalvěj, pórek, sýr a pomalu vmícháme jogurt. Směs ihned vypneme.
Poté buď vsypeme uvařené teplé gnocchi, promícháme a necháme chvilku dojít a nebo podáváme gnocchi jako přílohu.