Zapékaná bramborová kaše

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 cibule
2 hrsti kysaného zelí
1 lžíce sekané petrželky
1 vejce
100 g tvrdého sýra
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme, uvaríme a popučíme.

  2. Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme petržlenovú vňať, kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme, asi 3 min.

  3. Zemiaky zmiešame s kapustou, pridáme vajíčko a dobre premiešame.

  4. Kašu vložíme do vymasteného pekáčika, posypeme strúhaným syrom a v rúre na 180°C zapečieme. Podávame s kyslým mliekom alebo kefírom, acidofilným mliekom a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!