Vepřová panenka s hráškovým a celerovým pyré

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Hráškové pyré:
hrnek hrášku
1 větší trojúhelníček taveného sýra
sůl
Celerové pyré:
1/2 většího celeru
sůl
pepř
2 lžíce smetany
4-5 koleček panenské svíčkové vysokých 2 cm
sůl
pepř
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Hrnek hrášku dáme vařit do osolené vody doměkka.

  2. Pak scedíme, přidáme tavený sýr a rozmixujeme.

  3. Celer oloupeme, nakrájíme na kousky a taky povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, rozmixujeme, přidáme smetanu, sůl a pepř a ještě malinko pomixujeme.

  4. Plátečky vepřové panenky stlačíme dlaní, osolíme, opepříme, malinko pokapeme olejem a necháme chvíli odstát.

  5. Pak na téměř suché pánvi- můžeme pánev pouze vytřít olejem, opečeme z každé strany cca 3 minut. Podáváme s celerovým a hráškovým pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!