Vepřová panenka s hráškovým a celerovým pyré
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Hráškové pyré:
- hrnek hrášku
- 1 větší trojúhelníček taveného sýra
- sůl
- Celerové pyré:
- 1/2 většího celeru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce smetany
- 4-5 koleček panenské svíčkové vysokých 2 cm
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
Postup Vepřová panenka s hráškovým a celerovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Hrnek hrášku dáme vařit do osolené vody doměkka.
Pak scedíme, přidáme tavený sýr a rozmixujeme.
Celer oloupeme, nakrájíme na kousky a taky povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, rozmixujeme, přidáme smetanu, sůl a pepř a ještě malinko pomixujeme.
Plátečky vepřové panenky stlačíme dlaní, osolíme, opepříme, malinko pokapeme olejem a necháme chvíli odstát.
Pak na téměř suché pánvi- můžeme pánev pouze vytřít olejem, opečeme z každé strany cca 3 minut. Podáváme s celerovým a hráškovým pyré.