Tvarohové řezy s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
140 g másla nebo jiného tuku
2 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
citronová kůra
1 bílek na potření vyváleného těsta na plechu
Na tvarohovou hmotu:
500 g tvarohu ve vaničce nebo kostce
1 vanilkový cukr
60 g moučkového cukru - dle potřeby
1 vanilkový pudink - prášek
3 lžíce rumu
2 vejce
velký broskvový kompot - 820 g (budeme potřebovat i 250 ml nálevu)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně podsypaném vále a těsto můžeme na chvíli odložit do chladu. Z těsta vypracujeme kratší váleček, ten dáme na pečící papír o velikosti plechu, počítáme i se zvýšenými okraji. Pracovní desku stolu pod papírem mírně navlhčíme, papír nebude klouzat. Těsto vyválíme přes celý papír a pak lehce i s papírem přeneseme na hluboký plech s okraji o velikosti cca 42 x 32 cm. Malým válečkem s rukojetí případně těsto doupravíme a nezapomeneme na zvýšené okraje. Povrch těsta potřeme bílkem.

  2. Na náplň scedíme a necháme okapat broskve z kompotu a odměříme 250 ml nálevu. Rozšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkem a vejci, přidáváme šťávu z kompotu a rum. Vše najednou taky můžeme rozmixovat tyčovým mixérem. Na připravené těsto rozložíme na kousky nakrájené broskve, zalijeme tekutou tvarohovou směsí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pekla jsem na horkovzduch, cca 40 minut při 160°C.

  3. Moučník před podáváním necháme důkladně ztuhnout, nejraději v chladničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!