Kapr na másle s libečkem, česnekem a zeleným pepřem

Recepty, Ryby

Suroviny

1 vykuchaný kapr (do 3000 g živé váhy)
hrubá mořská sůl
mletý zelený pepř
6-8 stroužků česneku
šťáva z citronu
olivový olej
máslo na zjemnění
libeček
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme a posypeme kmínem.

  2. Proužky kapra vložíme do pečící nádoby a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Ke konci pečení přidáme k rybě na zjemnění změklé máslo, které jsme smíchali s nadrobno pokrájeným libečkem. Pečeného kapra podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!