Kapr na másle s libečkem, česnekem a zeleným pepřem
Recepty, RybySuroviny
- 1 vykuchaný kapr (do 3000 g živé váhy)
- hrubá mořská sůl
- mletý zelený pepř
- 6-8 stroužků česneku
- šťáva z citronu
- olivový olej
- máslo na zjemnění
- libeček
- celý kmín
Postup Kapr na másle s libečkem, česnekem a zeleným pepřem
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme a posypeme kmínem.
Proužky kapra vložíme do pečící nádoby a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Ke konci pečení přidáme k rybě na zjemnění změklé máslo, které jsme smíchali s nadrobno pokrájeným libečkem. Pečeného kapra podáváme s bramborovou kaší.