Bramborový koláč Bubáka

Recepty, Moučníky

Suroviny

12,5 hladké mouky
12,5 polohrubé mouky
1 vajíčko
1 máslo
půl prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
15 dkg vařených brambor
8 dkg pískového cukru
6 jablek
skořice
ořechy
rozinky
cukr
jablka
rozšlehané vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme asi 4 brambory

  2. . Druhý den nastrouháme do misky brambory, přidáme 12,5 dkg polohrubé mouky, 12,5 hladké mouky, 250 g másla, cukr a zbytek surovin a zpracujeme.

  3. Připravíme si kulatou koláčovou formu, vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Ukrojíme asi 15 dkg těsta na mřížky.

  4. Na vymazanou formu dáme těsto a rukama roztáhneme po celé formě, přidáme na těsto nastrouhaná jablka, skořici, cukr, rozinky, ořechy

  5. . Ze zbytku těsta 15 dkg uděláme mřížky po celém koláči, nakonec potřít vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!