Bramborový koláč Bubáka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 12,5 hladké mouky
- 12,5 polohrubé mouky
- 1 vajíčko
- 1 máslo
- půl prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 15 dkg vařených brambor
- 8 dkg pískového cukru
- 6 jablek
- skořice
- ořechy
- rozinky
- cukr
- jablka
- rozšlehané vajíčko
Postup Bramborový koláč Bubáka
Postup přípravy receptu
-
Den předem si uvaříme asi 4 brambory
. Druhý den nastrouháme do misky brambory, přidáme 12,5 dkg polohrubé mouky, 12,5 hladké mouky, 250 g másla, cukr a zbytek surovin a zpracujeme.
Připravíme si kulatou koláčovou formu, vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Ukrojíme asi 15 dkg těsta na mřížky.
Na vymazanou formu dáme těsto a rukama roztáhneme po celé formě, přidáme na těsto nastrouhaná jablka, skořici, cukr, rozinky, ořechy
. Ze zbytku těsta 15 dkg uděláme mřížky po celém koláči, nakonec potřít vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.