Toskánský bůček
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřový bůček - cca 500 g vcelku
- olivový olej na potření
- Marináda:
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička oregana
- 1 lžička sušeného česneku
- 4 stroužky čerstvého česneku nakrájeného na mini kostičky
- 1 větší cibule
- 1 lžička čili koření
- sůl
Postup Toskánský bůček
Postup přípravy receptu
-
Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran.
Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, čili koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.
Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.
Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.