Jednoduché špagety à la Carbonara
Recepty, TěstovinySuroviny
- špagety (měla jsem Bucatini)
- 250 g slaniny (měla jsem v celku)
- 250 ml smetany na vaření
- 250 ml mléka
- petrželová nať
- 100 g sýru parmazánu
- 3 stroužky česneku
Postup Jednoduché špagety à la Carbonara
Postup přípravy receptu
-
Špagety dáme do vroucí osolené vody s lžící oleje a vaříme dle návodu.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve a necháme ji opéct (max. můžeme přidat lžíci oleje), ke slanině přidáme jeden stroužek česneku.
Když máme slaninu opečenou, nalijeme smetanu, popřípadě trochu mléka, asi tak půlku, promícháme, opepříme, přidáme sýr, scezené těstoviny, nasekanou petrželku, dále zbytek mléka, prolisovaný česnek a celé vše promícháme. Popřípadě nakonec můžeme dosolit.
Hotové těstoviny podáváme na talíři, posypeme sýrem, co nám zbyl.