Jednoduché špagety à la Carbonara

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety (měla jsem Bucatini)
250 g slaniny (měla jsem v celku)
250 ml smetany na vaření
250 ml mléka
petrželová nať
100 g sýru parmazánu
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Špagety dáme do vroucí osolené vody s lžící oleje a vaříme dle návodu.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve a necháme ji opéct (max. můžeme přidat lžíci oleje), ke slanině přidáme jeden stroužek česneku.

  3. Když máme slaninu opečenou, nalijeme smetanu, popřípadě trochu mléka, asi tak půlku, promícháme, opepříme, přidáme sýr, scezené těstoviny, nasekanou petrželku, dále zbytek mléka, prolisovaný česnek a celé vše promícháme. Popřípadě nakonec můžeme dosolit.

  4. Hotové těstoviny podáváme na talíři, posypeme sýrem, co nám zbyl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!