Kávový rohlík

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg pšeničné mouky
1,5 dkg cukru
3 dkg sušeného mléka
5 dkg droždí
10 dkg tuku
1 dkg cukru
4 dl vody
mák na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Postup viz. Máslový rohlík.

  2. Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky.

  3. Stáčíme na rohlíky, které tvarujeme do písmena C, což je typický tvar kávového rohlíku.

  4. Po nakynutí potíráme vodou a sypeme mákem. Kvalitní pečivo, křehké s dlouhou životností. Z uvedené dávky mouky vyrobíme 44 ks-30 g, nebo 26 ks-50 g.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!