Bramborový guláš se smetanou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g čerstvých hub
500 g brambor
300 g rajčat
2 zelené papriky
2 cibule
100 g uzené slaniny
250 ml zakysané smetany
1 bujon
1 PL oleje
mletá sladká paprika
sůl
pepř
strouhaný sýr
posekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, slaninu, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme.

  2. Na lžíci oleje osmahneme slaninu s cibulí, přidáme houby, brambory, papriku a rajčata. Podlijeme vývarem (může být i z bujonu) a dusíme doměkka. Potom osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a vmícháme smetanu.

  3. Podáváme s chlebem, posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželkou. Podle chuti můžeme přidat česnek nebo trochu pálivé papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!