Bramborový guláš se smetanou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g čerstvých hub
- 500 g brambor
- 300 g rajčat
- 2 zelené papriky
- 2 cibule
- 100 g uzené slaniny
- 250 ml zakysané smetany
- 1 bujon
- 1 PL oleje
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr
- posekaná petrželka
Postup Bramborový guláš se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Brambory, slaninu, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme.
Na lžíci oleje osmahneme slaninu s cibulí, přidáme houby, brambory, papriku a rajčata. Podlijeme vývarem (může být i z bujonu) a dusíme doměkka. Potom osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a vmícháme smetanu.
Podáváme s chlebem, posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželkou. Podle chuti můžeme přidat česnek nebo trochu pálivé papriky.