Gnocchi osmažené se slaninou a růžičkovou kapustou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 balíček gnocchi (500g)
- 1 balíček mražených kapustiček
- 1 cm plátek másla
- 2 cm plátek uzené slaniny nebo špeku
- sůl
- hrubě drcený pepř
Postup Gnocchi osmažené se slaninou a růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na dlouhé proužky silné 0,5 cm, dáme na pánev spolu s gnocchi (nevařené, suché rovnou ze sáčku). Pomalu restujeme přibližně 7-10 min, dokud nejsou gnocchi opečené a slanina křupavá.
Mezitím si v misce v mikrovlnné troubě rozehřejeme krátce růžičkovou kapustu s máslem (pro odpůrce MT lze samozřejmě podusit na másle v kastrůlku), aby byla kapusta křupavá, ne rozvařená jak z polévky:).
Přimícháme ke gnocchi, osolíme a opepříme podle chuti.