Gnocchi osmažené se slaninou a růžičkovou kapustou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 balíček gnocchi (500g)
1 balíček mražených kapustiček
1 cm plátek másla
2 cm plátek uzené slaniny nebo špeku
sůl
hrubě drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na dlouhé proužky silné 0,5 cm, dáme na pánev spolu s gnocchi (nevařené, suché rovnou ze sáčku). Pomalu restujeme přibližně 7-10 min, dokud nejsou gnocchi opečené a slanina křupavá.

  2. Mezitím si v misce v mikrovlnné troubě rozehřejeme krátce růžičkovou kapustu s máslem (pro odpůrce MT lze samozřejmě podusit na másle v kastrůlku), aby byla kapusta křupavá, ne rozvařená jak z polévky:).

  3. Přimícháme ke gnocchi, osolíme a opepříme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!