Bramborová polévka se smetanou a sýrem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 4 středně velké brambory
- hrnek strouhané kořenové zeleniny
- 1 lžička sypké sladké papriky
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce hladké mouky
- cca 1,5 l vývaru (můžete použít bezglutamátovou kostku)
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 12% smetana
- 100-150 g strouhaného sýra (ideálně chedaru)
- sůl, pepř, tabasco na dochucení
Postup Bramborová polévka se smetanou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěňte cibuli, opečte dorůžova. Přidejte nastrouhanou zeleninu, orestujte asi minutu, přidejte sladkou papriku a mouku, opět chvilku na ohni míchejte, přidejte i hořčici, zázvor a pokrájené brambory. Promíchejte, zalijte bujonem a nechte vařit do změknutí brambor - cca 15 minut.
Přidejte rozmačkaný česnek, chvíli nechte přejít varem a odstavte z ohně. Brambory můžete šťouchadlem trošku pomačkat. Nakonec vmíchejte sýr, rozmíchaný ve smetaně a nechte rozpustit. Podle chuti dosolte, opepřete a můžete oživit tabascem.