Bramborová polévka se smetanou a sýrem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce sádla
1 větší cibule
4 středně velké brambory
hrnek strouhané kořenové zeleniny
1 lžička sypké sladké papriky
1 lžička hořčice
1 lžíce hladké mouky
cca 1,5 l vývaru (můžete použít bezglutamátovou kostku)
1 lžička sušeného zázvoru
2 stroužky česneku
12% smetana
100-150 g strouhaného sýra (ideálně chedaru)
sůl, pepř, tabasco na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěňte cibuli, opečte dorůžova. Přidejte nastrouhanou zeleninu, orestujte asi minutu, přidejte sladkou papriku a mouku, opět chvilku na ohni míchejte, přidejte i hořčici, zázvor a pokrájené brambory. Promíchejte, zalijte bujonem a nechte vařit do změknutí brambor - cca 15 minut.

  2. Přidejte rozmačkaný česnek, chvíli nechte přejít varem a odstavte z ohně. Brambory můžete šťouchadlem trošku pomačkat. Nakonec vmíchejte sýr, rozmíchaný ve smetaně a nechte rozpustit. Podle chuti dosolte, opepřete a můžete oživit tabascem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!