Smažák trochu jinak

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g libovolného polosuchého salámu
200 g sýra Eidam/použila jsem 30%
2 vejce
sůl
mletý pepř
rohlíky nebo veka/1-2 dny staré
olej na smažení
na obalení 3 minismažáků budeme navíc potřebovat
6 lžic strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Salám nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, sýr na jemných slzičkách.

  2. V míse ušleháme vejce se solí a pepřem. Promícháme se sýrem, přidáme salám a opět promícháme.

  3. Tři hodně vrchovaté lžíce směsi odložíme stranou na později.

  4. Rohlíky nakrájíme šikmým řezem, pokud použijeme veku, nakrájíme ji na krajíčky.

  5. Na pánvi v rozehřátém oleji nakrájené pečivo z jedné strany osmažíme do zlatavé barvy a poté přendáme na talíř.

  6. Sýrovo-salámovou směs naneseme lžící na neosmaženou stranu a pečivo namazanou stranou opět klademe do rozehřátého oleje. Pozvolna smažíme 3-4 minuty.

  7. Podáváme jako lehkou večeři, nebo rychlé občerstvení se zeleninovou oblohou.

  8. Do misky dáme strouhanku. Lžící nabereme velký kopeček odložené směsi, ve strouhance ho rozploštíme, otočíme a obalíme i z druhé strany.

  9. Minismažáčky smažíme po obou stranách do zlatavé barvy a po usmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme s hořčicí, kroužky cibule a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!