Voňavé jablečné mlsání
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 oloupaných a nahrubo nastrouhaných velkých jablek
- 1 svitek skořice
- 3 lžíce rozinek
- 3 lžíce sušených brusinek
- 3 lžíce pokrájených sušených švetsek
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 hrnku vody
- 2/3 hrnku třtinového cukru
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 400 g kysané smetana
Postup Voňavé jablečné mlsání
Postup přípravy receptu
-
K jablkům přidáme cukr a pudink rozmíchaný s vodou a citronovou šťávou. Přisypeme sušené ovoce a spolu s celou skořicí směs zvolna vaříme asi 10 minut do mírného zhoustnutí.
Nalijeme do výše jedné třetiny připravených skleniček (misek) a vychladíme. Na závěr přidáme neochucenou zakysanou smetanu (směs je hodně sladká) a dozdobíme.