Pstruzi, zapečení s hlívou a brambory
Recepty, RybySuroviny
- 2 pstruzi
- 400 g uvařených brambory ve slupce
- 150 g hlívy ústřičné
- 1 jarní cibulka
- 50 g másla
- zelená petrželka podle chuti
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- olej podle potřeby
- drcený kmín podle chuti
- šťáva z citronu podle chuti
- špetka uzené papriky
Postup Pstruzi, zapečení s hlívou a brambory
Postup přípravy receptu
-
Ze pstruhů, kuchyňsky očištěných, odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Na povrchu pstruhy posypeme špetkou uzené papriky. Ryby opečeme kůží dolů zprudka na oleji na rozehřáté pánvi.
V jiné nádobě orestujeme na oleji pokrájenou jarní cibulku a přidáme orestovat i pokrájenou hlívu. Přidáme drcený kmín.
Nakonec přidáme orestovat plátky uvařených brambor.
Směs z hub, jarní cibulky a brambor rozložíme na připravený alobal. Nahoru na houbovo - bramborovou směs položíme zprudka upečené pstruhy. Posypeme petrželkou, opepříme, zakapneme máslem a alobal ze všech stran dobře zabalíme. Zapečeme v předehřáté troubě ještě na cca 10 minut. Alobal opatrně otevřeme po této době. Ryby servírujeme na talíři s libovolným salátem.