Pstruzi, zapečení s hlívou a brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruzi
400 g uvařených brambory ve slupce
150 g hlívy ústřičné
1 jarní cibulka
50 g másla
zelená petrželka podle chuti
sůl podle chuti
pepř podle chuti
olej podle potřeby
drcený kmín podle chuti
šťáva z citronu podle chuti
špetka uzené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Ze pstruhů, kuchyňsky očištěných, odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Na povrchu pstruhy posypeme špetkou uzené papriky. Ryby opečeme kůží dolů zprudka na oleji na rozehřáté pánvi.

  2. V jiné nádobě orestujeme na oleji pokrájenou jarní cibulku a přidáme orestovat i pokrájenou hlívu. Přidáme drcený kmín.

  3. Nakonec přidáme orestovat plátky uvařených brambor.

  4. Směs z hub, jarní cibulky a brambor rozložíme na připravený alobal. Nahoru na houbovo - bramborovou směs položíme zprudka upečené pstruhy. Posypeme petrželkou, opepříme, zakapneme máslem a alobal ze všech stran dobře zabalíme. Zapečeme v předehřáté troubě ještě na cca 10 minut. Alobal opatrně otevřeme po této době. Ryby servírujeme na talíři s libovolným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!