Široké nudle s vepřovým masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g širokých nudlí
- 3 kávové lžičky soli
- 1,5 l vody
- olivový olej
- 1/2 kg vepřového masa (krkovička nebo kýta)
- slunečnicový olej
- 2 velké cibule
- voda nebo vývar
- 500 g rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- bazalka
- asi 1/2 paličky českého česneku (záleží na síle)
- strouhaný sýr (dle chuti a možností Parmezán, Gouda nebo Eidam)
Postup Široké nudle s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na všechny těstoviny používám univerzální postup – cca 5-7 minut vařit a pak cca 10-15 minut nechat stát. Slít, dát do misky, přidat olivový olej a promíchat.
Na velké pánvi a oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovata. Maso nakrájíme na kousky a přejedeme kolébkou. Mám jenom na zeleninu, ta to spíš požvýká, ale vznikne tak směska – ani mleté, ani krájené, různé, ale přiměřené velikosti.
Maso přihodíme k cibuli, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, podlijeme a necháme dusit téměř do měkka.
Pak přidáme rajčatový protlak, nakrájený česnek a bazalku (tentokrát kolébka funguje perfektně). Když není čerstvá bazalka, lze i sušená. Ještě 5-8 minut podusíme, pak vmícháme těstoviny. Na talíři posypeme sýrem.