Široké nudle s vepřovým masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g širokých nudlí
3 kávové lžičky soli
1,5 l vody
olivový olej
1/2 kg vepřového masa (krkovička nebo kýta)
slunečnicový olej
2 velké cibule
voda nebo vývar
500 g rajčatového protlaku
sůl
pepř
bazalka
asi 1/2 paličky českého česneku (záleží na síle)
strouhaný sýr (dle chuti a možností Parmezán, Gouda nebo Eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na všechny těstoviny používám univerzální postup – cca 5-7 minut vařit a pak cca 10-15 minut nechat stát. Slít, dát do misky, přidat olivový olej a promíchat.

  2. Na velké pánvi a oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovata. Maso nakrájíme na kousky a přejedeme kolébkou. Mám jenom na zeleninu, ta to spíš požvýká, ale vznikne tak směska – ani mleté, ani krájené, různé, ale přiměřené velikosti.

  3. Maso přihodíme k cibuli, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, podlijeme a necháme dusit téměř do měkka.

  4. Pak přidáme rajčatový protlak, nakrájený česnek a bazalku (tentokrát kolébka funguje perfektně). Když není čerstvá bazalka, lze i sušená. Ještě 5-8 minut podusíme, pak vmícháme těstoviny. Na talíři posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!