Široké nudle s masem a zeleninou
Recepty, TěstovinySuroviny
- cca 350 g širokých nebo wok nudlí
- 300 g mletého masa z plece nebo mix
- 1-1,5 lžíce koření adžika, dle chuti
- sůl
- 2 stroužky česneku
- čerstvý zázvor, zhruba stejné množství jako česneku
- 1 kapie nebo červená paprika
- 150-200 g pórku
- 150-200 g brokolice
- chilli omáčka dle chuti
- olej
Postup Široké nudle s masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme a okořeníme adžikou, osmažíme na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozebereme na menší kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, kapii nebo papriku, drobně nasekaný česnek a zázvor. Vše společně krátce osmažíme, podlijeme maličko vodou nebo vývarem, na vrch položíme růžičky brokolice, zaklopíme a na mírném ohni pod poklicí krátce podusíme. Směs dle chuti dosolíme (nebo dáme pár kapek sójové omáčky), přidáme chilli omáčku, promícháme.
Během dušení masa se zeleninou uvaříme dle návodu na obalu široké nebo wok nudle v osolené vodě, scedíme a vmícháme do masovo-zeleninové směsi.
Před podáváním můžeme posypat hoblinkami tvrdého sýru dle chuti.