Ovarová polévka se strouháním
Recepty, PolévkySuroviny
- Vývar:
- vepřové koleno
- 300 g kořenové zeleniny, tj.
- 150 g mrkve
- 100 g petržele
- 50 g celeru
- 4 stroužky česneku
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička majoránky
- 1 cibule
- špetka pepře
- sůl
- 1,5 l vody
- Strouhání:
- 1 vejce
- 120 g hrubé mouky
Postup Ovarová polévka se strouháním
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a vaříme v tlakovém 1,5 hod., v normálním až 3 hod.
Po uvedeném čase přecedíme, zeleninu vidličkou namačkáme a vrátíme do vývaru.
Část masa nakrájíme na malé kousky a dáme také do vývaru.
Z mouky a vejce zpracujeme tuhé těsto, nastrouháme ho na hrubém struhadle, dáme do vývaru a povaříme.
Pokud polévku nechcete mastnou, nechte ji zchladnout a seshora odstraňte ztuhlý tuk.