Punčové řezy jako snídaně
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškotové těsto:
- 4 vajíčka
- 4 polévkové lžíce cukr krystal
- 4 polévkové lžíce vody
- 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- Barevné těsto:
- 7 vajec
- 2 hrnky práškového cukru
- 250 g másla
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- kakao
- 0,5 l nejlépe červené ovocné šťávy
- 1 dl rumu
- pikantní džem
Postup Punčové řezy jako snídaně
Postup přípravy receptu
-
Na piškotové těsto vyšleháme žloutky s cukrem. Postupně přidáváme vodu, kypřící prášek, mouku a vmícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na velký plech a pečeme. Po upečení necháme chladnout.
Na barevné těsto smícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, kypřícím práškem a sněhem z bílků. Směs těsta rozdělíme na tři díly nebo dva díly: žluté je základní těsto, hnědé (obsahuje kakao) a nakonec růžové. Na plech vyložený papírem dáváme kopky vedle sebe, zarovnáme a dáme péct.
Piškotový plát rozpůlíme. Jednu půlku natřeme džemem a na to položíme barevný plát, který propícháme vidličkou, polijeme sirupem a rumem, potřeme znovu džemem a přikryjeme druhou polovinou piškotového plátu.
Povrch polijeme citrónovo-rumovou polevou: smícháme 200 g práškového cukru, 2 lžíce rumu a 2 lžíce citronové šťávy. Necháme ztuhnout a ještě počmáráme čokoládovou polevou.