Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 100 ml červeného vína
- 100 ml vody z těstovin
- 1 cibule
- 240 g cizrny
- 240 g krájených rajčat
- 1 lžíce parmezánu
- 100 g těstovin linguine
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. Budeme potřebovat totiž vývar z těstovin. Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku.
Zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se víno redukovalo. Přidáme cizrnu a rajčata. Zalijeme trochou vody z těstovin a promícháme. Přidáme bobkové listy a chvíli povaříme.
Přidáme těstoviny al dente a dobře jemně promícháme. Podáváme posypané parmezánem.