Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 25 g koriandru (lístků se stonky, nahrubo nasekané)
- 25 g čerstvého špenátu nahrubo nasekaného
- 2,5 cm čerstvého zázvoru nahrubo nakrájeného
- 3 stroužky česneku nahrubo nakrájené
- 2-3 zelené feferonky nakrájené nahrubo
- 15 g čerstvých mátových listů
- 1,5 lžíce citronové šťávy
- 85 g přírodního jogurtu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 velká cibule nakrájená najemno
- 700 g kuřecích prsních řízků (nakrájených na 2,5 cm kostičky)
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/2 lžičky cukru
- sůl
- 1 malé rajče (nakrájené na julienne proužky, na ozdobu)
- uvařená rýže basmati k servírování
Postup Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Dejte do kuchyňského robota nebo mixéru koriandr, špenát, zázvor, česnek, feferonky, mátu, citronovou šťávu a 1/2 lžičky soli a rozmixujte vše na jemnou kaši. Přidejte trochu vody, pokud používáte mixér, aby se v něm mohly otáčet nože.
Rozšlehejte jogurt dohladka (jinak se zdrcne) a dejte na stranu. Rozehřejte wok na středně vysokém ohni a poté přidejte olej. Přidejte cibuli a smažte 5-6 minut, často zamíchejte, dokud nezměkne.
Přidejte kuře a smažte ho na středně vysokém ohni 2-3 minuty, dokud maso nezbělá. Přidejte kurkumu, cukr a sůl dle chuti a smažte další 2 minuty, poté snižte oheň na střední výkon a přidejte půlku jogurtu. Vařte 1 minutu a přidejte zbytek jogurtu, dokud z jogurtu nevznikne hustá kaše a není vidět olej.
Přidejte rozmixované ingredience a vařte 4-5 minut, za stálého míchání. Sundejte z hořáku a ozdobte proužky rajčat. Okamžitě servírujte s rýží.