Domácí gnocchi s kuřecím masem v pikantní omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kousek pórku
1 větší kuřecí prso
4 žampiony
1 kapie
4 lžíce pikantní chilli omáčky
sůl
pepř
pár lžic smetany
4 plátky slaniny
máslo
Na gnocchi:
asi 5 brambor
1 vejce
asi hrnek hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji restujeme maso nakrájené na malé kostičky. Maso osolíme a opepříme. Pak vyjmeme a do té samé pánve přidáme kousek másla a kapku oleje. Dáme slaninu, žampiony, pórek, papriku a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme a vložíme maso.

  2. Pak přidáme chilli omáčku, uvařené gnocchi a smetanu. Provaříme a můžeme podávat. Na talíři sypeme parmazánem a petrželkou.

  3. Na gnocchi: Brambory ve slupce uvaříme a ještě horké oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko a mouku. Zaděláme vláčné lehké těsto. Z těsta uděláme válečky, ze kterých odkrajujeme kousky.

  4. Kousky zakulatíme v dlani a pomoučněnou vidličkou uděláme vzor na kuličce. Hotové vaříme v osolené vodě asi 2-3 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!