Jablečná buchta z práce
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 jablek
- 2 hrnky cukru (podle sladkosti jablek)
- 1/2 hrnku oleje
- 4 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička sody
- 3 lžíce kakaa
- špetka soli
- Poleva:
- 200 ml smetany na šlehání
- 200 ml hořké čokolády
- ořechy
Postup Jablečná buchta z práce
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme od jádřinců a nastrouháme na hrubo. Přidáme cukr, olej, promícháme a necháme 30 minut odležet.
Přisypeme prosátou mouku smíchanou se sodou, práškem do pečiva, solí a kakaem. Vyklepneme celá vejce a pořádně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme moukou, vylijeme do něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 25 minut. Necháme vychladnout.
Smetanu zahřejeme (nesmí se vařit), přidáme do ní rozlámanou čokoládu a za stálého míchání vytvoříme polevu, kterou rozlijeme na vychladlý korpus. Posypeme nasekanými ořechy (co má člověk doma) a dáme vychladit do lednice.