Maďarské bramborové langoše
Recepty, PřílohySuroviny
- (Na langoše)
- 2 středně velké brambory
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 30 g droždí
- špetka cukru
- 1 vejce
- sůl
- olej na smažení
- Na dohotovení
- olej
- prolisovaný česnek
- sůl
Postup Maďarské bramborové langoše
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařím ve slupce doměkka, nechám je zchladnout, oloupu a nastrouhám.
Z 50 ml vlažného mléka, droždí, špetky cukru a 2 lžic hladké mouky nechám vzejít kvásek.
Nastrouhané brambory dám do mísy se zbylou moukou, přidám vejce, sůl, kvásek a vše zpracuji ve vláčné těsto, které je třeba nechat v teple vykynout.
Jakmile zvětší svůj objem, rozdělím je na malé bochánky, nechám opět vykynout, poté z nich vytvaruji placičky.
Smažím je v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Hotové langoše odkládám na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Poté je potřu prolisovaným česnekem, který jsem osolil a smíchal s rostlinným olejem. Podávám jako přílohu k maďarským gulášům, perkeltům a paprikášům.