Fazole v kořeněné rajčatové omáččce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 80 g bílých fazolí
- 1 menší červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 3 kuličky nového koření
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- kousek chilli papričky
- 1 menší stroužek česneku
- 2 g oloupaného zázvoru
- 400 g loupaných rajčat (v konzervě a drcených)
- 50 g kukuřice (mražené)
- sůl
Postup Fazole v kořeněné rajčatové omáččce
Postup přípravy receptu
-
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte asi dvě minuty. Během opékání občas promíchejte.
Římský kmín a nové koření vložte do hmoždíře a roztlučte (případně můžete použít koření mleté). Česnek a zázvor nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Chilli papričku nakrájejte najemno. K cibuli přidejte všechno koření, promíchávejte asi čtvrt minuty a zalijte rajčaty.
Přiveďte k varu, přidejte scezené fazole, kukuřici a provařte asi 2 minuty. Dosolte. Podávejte s pečivem nebo tortillou.