Fazole v kořeněné rajčatové omáččce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

80 g bílých fazolí
1 menší červená cibule
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky římského kmínu
3 kuličky nového koření
1/4 lžičky mletého koriandru
kousek chilli papričky
1 menší stroužek česneku
2 g oloupaného zázvoru
400 g loupaných rajčat (v konzervě a drcených)
50 g kukuřice (mražené)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka.

  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte asi dvě minuty. Během opékání občas promíchejte.

  3. Římský kmín a nové koření vložte do hmoždíře a roztlučte (případně můžete použít koření mleté). Česnek a zázvor nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Chilli papričku nakrájejte najemno. K cibuli přidejte všechno koření, promíchávejte asi čtvrt minuty a zalijte rajčaty.

  4. Přiveďte k varu, přidejte scezené fazole, kukuřici a provařte asi 2 minuty. Dosolte. Podávejte s pečivem nebo tortillou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!