Pohanka s májovkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- hrnek pohanky
- miska čirůvek májovek
- 50 g másla
- 3 lžíce oleje
- velká cibule
- půl lžičky kmínu
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup Pohanka s májovkami
Postup přípravy receptu
-
Pohanku na sítu propláchneme, v hrnci zalijeme vodou (asi 2 cm nad pohanku) a přivedeme k varu. Pak vypneme, promícháme a přikryté necháme vsáknout zbytek vody.
Na másle a trošce oleje osmažíme dozlata nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a pokrájené houby, osolíme, přidáme i rozetřený česnek a kmín. V případě potřeby můžeme dát lžíci vody a podusíme do měkka tak, aby se všechna voda vypařila.
Do pohanky dáme lžíci oleje, aby se nelepila k sobě a promícháme s houbami. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Můžeme podávat třeba se zelným salátem.