Salát s hovězím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 velká hlíza batátu (sladká brambora)
- 1 salát druh Lollo biondo
- 500 g hovězí steak (plátek asi 35 mm vysoký)
- 2 malé chilli papričky
- 4 jarní cibulky
- 1 malá plechovka fazolových lusků
- sůl
- Dresing:
- 40 ml rybí omáčky
- 70 ml limetkové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 2 lžice hrubě nasekané máty
- 2 lžice hrubě nasekaných lístků koriandru
- 40 ml hnědého cukru
Postup Salát s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Čersté rozčtrcené batáty uvaříme ve slané vodě, oloupeme a dáme vychladit.
Poté nakrajíme na proužky nebo na kostky.
Chilli papričky nakrájíme na plátky a cibulky na větší kusy. Fatolky vyjmeme z plechovky a necháme okapat.
Maso opečeme asi 4 minuty na každé straně, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky.
Dresink si připravíme z rybí omáčky, limetkové šťávy, cukru, česneku a citronové kůry. Zamícháme aby se rozpustil cukr a přidáme mátu a koriandr. Dobře promícháme a vložíme na 15 minut do ledničky.
Na talíř položíme nejprve salátový základ, na něj klademe pokrájenou zeleninu, maso, batáty. Nakonec zalijeme připraveným dresinkem.