Špízy z vepřových palců s medvědím pestem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kousky vepřových palců, cca 300 g
- 1 mladá cuketa
- 4 různobarevné papriky
- 100 g špeku mangalice
- čabajka
- pesto z medvědího česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Špízy z vepřových palců s medvědím pestem
Postup přípravy receptu
-
Palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2cm plátky a omatláme pestem. Zakápneme olejem a dáme hajat do ledničky. Dáme si skleničku dobrého vínka a jdeme spát.
Ránoi připravíme špízy, cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme.
Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji.
Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbyde (čabajka, špek, zelenina, maso..), naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem.
Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca 30 minut. Pak odklopíme, malinko podlejeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat.
Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti. Já udělala ameriky.