Špízy z vepřových palců s medvědím pestem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kousky vepřových palců, cca 300 g
1 mladá cuketa
4 různobarevné papriky
100 g špeku mangalice
čabajka
pesto z medvědího česneku
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2cm plátky a omatláme pestem. Zakápneme olejem a dáme hajat do ledničky. Dáme si skleničku dobrého vínka a jdeme spát.

  2. Ránoi připravíme špízy, cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme.

  3. Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji.

  4. Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbyde (čabajka, špek, zelenina, maso..), naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem.

  5. Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca 30 minut. Pak odklopíme, malinko podlejeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat.

  6. Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti. Já udělala ameriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!