Telecí plátky,potřené pikantním těstíčkem ze sýrů, zeleniny, bylinek a slaniny

Recepty, Jiné maso

Suroviny

650 gramů telecí kýty (může být kuřecí maso, ceké kuře i krůtí maso)
4 vejce
6 plátků zauzené slaniny
6 tenkých plátků tvrdého sýra
2 lžíce hořčice De Dijon
olej (na vymazání plechu)
Suroviny na těstíčko:
hladká mouka (max. cca 50 gramů)
strouhaný zauzený sýr President + Formaggio italský sypký sýr (celkem 250-300 gramů) a dát si podle hustoty těsta
sůl, čerstvý pepř
300- 400 ml mléka (podle hustoty těstíčka)
1/2 prášku do pečiva
1 malá cibulka
1 rajčátko
1 malá zelená paprika na kousky
špetka pálivé červené papriky
pažitka
petrželka
libeček
(česnek jsem nedávala, ale může se také dát do těstíčka)
Na salát:
brambory
pepř
sůl
1 velký bílý jogurt
citron
olivový olej
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Telecí řízky opatrně naklepeme, nařízneme a pak potřeme všechny plátky Dijon hořčicí a opepříme. Poté na opepřené plátky, potřené hořčicí, pokládeme plátky tvrdého sýra a následně pak poklademe na plátky i zazuzenou slaninu.

  2. Na těstíčko: V hlubší míse si rozšleháme vejce, přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva, mléko, najemno nastrouhané sýry, Dijon hořčici, špetku pálivé papriky, nadrobno pokrájené bylinky, pokrájenou cibulku, rajčátko, zelen.papriku a pak eventuelně spotřebujeme i na kousky pokrájené sýry a slaninu, co ještě máme od počátku od kladení plátků na maso tak,abychom vše zužitkovali. Těstíčko by mělo být hustší konzistence. Teprve podle toho, jak je těstíčko slané, pak ještě i okořeníme dál dle sebe.

  3. Plátky pak poklademe na vymazaný plech a lžící pokapeme těstíčko na každý plátek masa, a když by nám těstičko zůstalo, přidáme pak ještě na plátky těstíčko. Vše pak vyrovnáme do vymazaného pekáčku nebo plechu a pečeme v předehřáte troubě na 180°C na 25-30 minut. Plech pokryjeme alobalem ihned od počátku a pečeme až do zlatava, dokud není vše propečené. Je potřeba se podívat, aby maso bylo dole měkké.Podáváme s rychlým a lehkým bramborovým salátem z brambor, bílého jogurtu, oliv.oleje a pepře a soli a citronu /octa/


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!