Telecí plátky,potřené pikantním těstíčkem ze sýrů, zeleniny, bylinek a slaniny
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 650 gramů telecí kýty (může být kuřecí maso, ceké kuře i krůtí maso)
- 4 vejce
- 6 plátků zauzené slaniny
- 6 tenkých plátků tvrdého sýra
- 2 lžíce hořčice De Dijon
- olej (na vymazání plechu)
- Suroviny na těstíčko:
- hladká mouka (max. cca 50 gramů)
- strouhaný zauzený sýr President + Formaggio italský sypký sýr (celkem 250-300 gramů) a dát si podle hustoty těsta
- sůl, čerstvý pepř
- 300- 400 ml mléka (podle hustoty těstíčka)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 malá cibulka
- 1 rajčátko
- 1 malá zelená paprika na kousky
- špetka pálivé červené papriky
- pažitka
- petrželka
- libeček
- (česnek jsem nedávala, ale může se také dát do těstíčka)
- Na salát:
- brambory
- pepř
- sůl
- 1 velký bílý jogurt
- citron
- olivový olej
- 1 cibule
Postup Telecí plátky,potřené pikantním těstíčkem ze sýrů, zeleniny, bylinek a slaniny
Postup přípravy receptu
-
Telecí řízky opatrně naklepeme, nařízneme a pak potřeme všechny plátky Dijon hořčicí a opepříme. Poté na opepřené plátky, potřené hořčicí, pokládeme plátky tvrdého sýra a následně pak poklademe na plátky i zazuzenou slaninu.
Na těstíčko: V hlubší míse si rozšleháme vejce, přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva, mléko, najemno nastrouhané sýry, Dijon hořčici, špetku pálivé papriky, nadrobno pokrájené bylinky, pokrájenou cibulku, rajčátko, zelen.papriku a pak eventuelně spotřebujeme i na kousky pokrájené sýry a slaninu, co ještě máme od počátku od kladení plátků na maso tak,abychom vše zužitkovali. Těstíčko by mělo být hustší konzistence. Teprve podle toho, jak je těstíčko slané, pak ještě i okořeníme dál dle sebe.
Plátky pak poklademe na vymazaný plech a lžící pokapeme těstíčko na každý plátek masa, a když by nám těstičko zůstalo, přidáme pak ještě na plátky těstíčko. Vše pak vyrovnáme do vymazaného pekáčku nebo plechu a pečeme v předehřáte troubě na 180°C na 25-30 minut. Plech pokryjeme alobalem ihned od počátku a pečeme až do zlatava, dokud není vše propečené. Je potřeba se podívat, aby maso bylo dole měkké.Podáváme s rychlým a lehkým bramborovým salátem z brambor, bílého jogurtu, oliv.oleje a pepře a soli a citronu /octa/