Hovězí polévka s rajčátkama, paprikou a kořenovou zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší mrkev
- 1/2 celeru
- 4 cherry rajčátka
- 2 světlé papriky
- 1 vejce
- 300 g předního masa na polévku
- kari koření
- bujon
Postup Hovězí polévka s rajčátkama, paprikou a kořenovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme, vložíme do vody, přidáme bujon a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhaný celer, pokrájená a omytá cherry rajčátka a pokrájené proužky zelených paprik.
Necháme ještě chvíli probublat a když je maso měkké, vyjmeme ho z polévky a pokrájíme na malé kousky.
Pokrájené, vrátíme do polévky, dochutíme - solí a pepřem a špetkou kari koření.
Přidáme rozšlehané vejce, necháme přejít varem a vypneme. Ozdobíme pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.