Vepřové vindaloo

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
150 ml rostliného oleje
6 stroužků česneku
3 červené cibule
1 červená chilli paprička
500 g nakládaných rajčat
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
sůl
Na pastu Vindaloo:
asi 3 cm čerstvého zázvoru
1 kávová lžička mletého římského kmínu
1/4 kávová lžička mleté skořice
2 polévková lžíce hořčičného semínka
1 polévková lžíce celého koriandru
1 polévková lžíce kurkumy
2 kávové lžičky Garam masala
1/4 kávové lžičky Cayenského pepře
3 polévkové lžíce bílého vinného octa
1 kávová lžička cukru
1/4 kávová lžička chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pastu vindaloo: Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady.

  2. Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme.

  3. Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut.

  4. Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku.

  5. Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!