Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 řízky z kuřecích prsíček
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušené rozmarýny
- sůl
- mletá ostrá paprika
- 8 tenkých plátků krájené šunky
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 3 celery
- 3 mrkve
- 2 malé cukety
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 1/8 suchého bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžíce nasekané petržele
Postup Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku
Postup přípravy receptu
-
Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme,okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky.
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme a bílým vínem.
V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.
Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple.
Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a podáváme.