Skořicové řezy Almoyshavena
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 ml vody
- 50 g másla
- 50 ml oleje
- 130 g hladké mouky
- špetka soli
- 3 vejce
- 5 lžic cukru krupice
- 1 lžíce mleté skořice
Postup Skořicové řezy Almoyshavena
Postup přípravy receptu
-
Do vody přidáme máslo, olej i sůl, dáme vařit. Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, aby se spařila. Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No - klasické odpalované těsto.
Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40x30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme.
Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme - trvá to asi 25-30 minut.