Křupavé okurky bez zavařování

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

okurky nakládačky (5-7cm)
cibule
mrkev
snítky kopru
nálev:
2 l vody
0,5 l octa
1 Deko
65-70 koleček sacharinu
(toto množství vystačí na 5-6 sklenic o obsahu 720ml)

Postup přípravy receptu

  1. Okurky pečlivě omyjeme a necháme trochu oschnout. Poté je naskládáme do čistě vymytých a vysušených sklenic, na jejichž dno jsme dali několik koleček mrkve a cibule a snítku kopru. Stavíme je na nějakou silnější podložku např. korkovou nebo na froté ručník.

  2. Nálev připravíme svařením vody a octa, přidáme Deko a nakonec vhodíme sacharin. Horkým lákem zaléváme okurky tak, aby byly ponořené, sklenice ihned zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

  3. Pracujeme opatrně, vše je horké. Je dobré použít např. kuchyňskou chňapku. Když je obsah sklenic vlažný, obrátíme je a dáme do chladna. Okurky takto zůstanou krásně křehoučké a již po týdnu můžeme ochutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!