Kuřecí játra na víně, s citronovým pepřem a hořčičnou bramborovou kaší
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíPostup Kuřecí játra na víně, s citronovým pepřem a hořčičnou bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme na pánvi olej, přidáme na měsíčky pokrájené cibule a pomalu smažíme dozlatova.
Játra řádně opereme a odblaníme.
Orestovanou cibuli vyndáme, dáme stranou, do pánve přilijeme ještě asi lžíci oleje a na rozpálený vhodíme játra.
Prudce orestujeme, zasypeme citronovým pepřem (podle chuti, já jsem dala asi 2 lžičky), vrátíme cibuli a zalijeme bílým vínem.
Necháme jen krátce probublat, aby se odpařil alkohol a játra zůstala jemná a uvnitř růžová. Dosolíme podle chuti a podáváme s hořčičnou bramborovou kaší