Výborné pomerančové bábovičky se sirupem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1,5 hrnku pol. mouky (polohrubé či mix polohrubé a hladké)
- 3/4 hrnku cukru
- 2,25 lžičky prášku do pečiva
- (1/3 hrnku ztuhlé kokosové smetany) 1 plechovku kokosového mléka (dejte na pár hodin do lednice, poté otevřte a vydlabejte ztuhlou kokosovou smetanu)
- 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
- 3/4 hrnku sojového mléka nebo mandlového mléka
- 2 lžíce vody
- 1 - 2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1/2 lžičky vanilkových semínek (pokud nemáte ani jedno, nahraďte část cukru vanilkovým cukrem)
- špetka soli
- Sirup:
- 1/2 hrnku bílého cukru
- 1/2 hrnku vody
- 1/4 hrnku čerstvé pomerančové šťávy
Postup Výborné pomerančové bábovičky se sirupem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C a formy na bábovičky vymažte tukem a vysypte moukou (pokud máte teflonovou formu, vymazávat jí nemusíte).
Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl a zamíchejte.
V jiné míse dobře promíchejte kokosovou smetanu, pomerančovou šťávu, mléko, vodu a vanilkový extrakt.
Obě směsi spojte a lehce promíchejte.
Naplňte formičky a pečte 25 - 30 minut (pokud máte černou teflonovou formu, dobu pečení zkraťte na 20 - 25 minut).
Zatímco se bábovičky pečou, připravte sirup.
Vodu s cukrem dejte do rendlíku a zahřívejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí a směs lehce nezhoustne.
Poté sundejte z ohně a vmíchejte pomerančový džus.
Jakmile vyndáte bábovky z trouby, ještě ve formičkách je lehce na několika místech propíchejte špejlí a přelijte asi polovinou sirupu.
Před vyjmutím z formiček nechte bábovky ještě 10 minut chladnout, poté je nechte plně vychladnout na pečícím roštu.
Podávejte se zbylým sirupem, kousky pomeranče a čerstvou mátou.