Dobrota z jednoho kastrolu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g vepřového mletého masa
- 400 g vinné klobásy
- 1 kg menších brambor
- 1 zakysaná smetana
- 1 větší cibule
- pažitka (nemusí být)
- majoránka
- tymián
- pepř
- olej
- sůl
Postup Dobrota z jednoho kastrolu
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si ochutíme majoránkou, tymiánem, osolíme, zastříkneme trochou vody a necháme odpočívat. Do kastrolu, ve kterém budeme zapékat dáme trochu oleje, na něm opečeme vinnou klobásu a vyndáme jí bokem na talíř a na zbylém vypečeném tuku osmažíme nakrájenou cibuli,když je karamelové barvy, dáme očištěné brambory, nakrájené na kolečka, smažíme a mícháme, přidáme malé množství majoránky, tymiánu a osolíme. Po vypnutí plotýnky si zapneme troubu, vyndáme brambory na talíř ke klobáse, na dno kastrolu na vypečený tuk s cibulí namačkáme mleté maso které nejdřív promícháme s cibulí, na něj rozložíme osmažené brambory, které mírně osolíme, navrch rozložíme osmaženou vinnou klobásu a celé to pokecáme kysanou smetanou. Dáme do trouby a pečeme kolem 30 minut a můžeme servírovat, můžeme posypat pažitkou.