Dobrota z jednoho kastrolu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g vepřového mletého masa
400 g vinné klobásy
1 kg menších brambor
1 zakysaná smetana
1 větší cibule
pažitka (nemusí být)
majoránka
tymián
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si ochutíme majoránkou, tymiánem, osolíme, zastříkneme trochou vody a necháme odpočívat. Do kastrolu, ve kterém budeme zapékat dáme trochu oleje, na něm opečeme vinnou klobásu a vyndáme jí bokem na talíř a na zbylém vypečeném tuku osmažíme nakrájenou cibuli,když je karamelové barvy, dáme očištěné brambory, nakrájené na kolečka, smažíme a mícháme, přidáme malé množství majoránky, tymiánu a osolíme. Po vypnutí plotýnky si zapneme troubu, vyndáme brambory na talíř ke klobáse, na dno kastrolu na vypečený tuk s cibulí namačkáme mleté maso které nejdřív promícháme s cibulí, na něj rozložíme osmažené brambory, které mírně osolíme, navrch rozložíme osmaženou vinnou klobásu a celé to pokecáme kysanou smetanou. Dáme do trouby a pečeme kolem 30 minut a můžeme servírovat, můžeme posypat pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!