Americké lívance z podmáslí
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 hrnky hladké mouky (250 g)
- 2 PL krystalového cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 KL jedlé sody
- 1/2 KL soli
- 2 hrnky podmáslí (475 ml)
- 1/4 hrnku kysané smetany (60 ml)
- 2 vejce
- 3 PL másla rozpuštěného a vychladlého (45 g)
- olej na potření pánve smažení
Postup Americké lívance z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
1. Ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.
2. Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, kysanou smetanu, vejce a máslo.
3. Přidáme suché suroviny a opatrně smícháme.
4. Těsto necháme před použitím 10 minut odstát.
5. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné, a pak z druhé strany.
6. Podáváme s máslem a lívancovým sirupem, nebo podle chuti.