Domácí sušenky oreo

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sušenky:
3/4 hrnku krupicového cukru (150 g)
1,5 hrnku hladké mouky + 2 PL hladké mouky (210 g)
3/4 hrnku kakaového prášku + 1 PL kakaového prášku (100 g)
1/2 kL jedlé sody
1 kL soli
15 PL másla při pokojové teplotě (210 g)
Náplň:
4 PL másla při pokojové teplotě (110 g)
4 PL ztuženého tuku např. Iva, při pokojové teplotě (110 g)
2 hrnky moučkového cukru (240 g)
2 pL vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky:

  2. 1. Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme plechy pečícím papírem.

  3. 2. V kuchyňském robotu (nebo i v míse, na vále) smícháme všechny suroviny do hladkého těsta.

  4. 3. Těsto přendáme na vál a rozdělíme ho na 2 části.

  5. 4. Z první části vyválíme plát silný cca 5 mm. Kulatým vykrajovátkem vykrájíme sušenky a dáme je na plech, cca 3 cm od sebe.

  6. 5. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Nakonec bychom měli mít cca 50 - 70 sušenek. (Záleží na tloušťce těsta a velikosti vykrajovátka).

  7. 6. Sušenky pečeme cca 10 - 12 minut.

  8. 7. Přes sundáním z plechu je necháme zcela vychladnout. Jsou velmi křehké a mohly by se lehce zlomit.

  9. Náplň:

  10. 8. Utřeme máslo a ztužený tuk dohladka, přidáme cukr a nakonec vanilkový cukr.

  11. 9. Náplň vložíme do zdobícího sáčku a množství dle libosti naneseme na sušenky.

  12. 10. Před podáváním necháme vychladnout, aby tuk opět ztuhl.

  13. 11. Uchováváme v lednici, cca 1 týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!