Medailonky v krustě s chřestem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4-5 medailonků z vepřové panenky (cca 3cm)
sůl
pepř
Na krustu:
4 bílé toastové chleby zbavené kůrky
čerstvá petrželka
bazalka
šalvěj
cca 50 g nastrouhaného parmazánu
2 polévkové lžíce zakysané smetany
pomeančový pepř nebo citronový pepř
sůl
Na přípravu chřestu:
bílý chřest oloupaný a zbavený dřevnatých konců
2 pomeranče
sůl
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme směs na krustu.

  2. Toastový chleba a bylinky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou sypkou směs.

  3. Přidáme parmazán, pomerančový pepř a zakysanou smetanu a smícháme v hustší pastu.

  4. Chřest dáme vařit do vody, kterou osolíme, trošku osladíme a přilijeme do ní přecezenou šťávu ze dvou pomerančů. Vaříme zhruba 15 minut.

  5. Troubu zahřejeme na 250C. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme krátce zprudka na rozpáleném oleji.

  6. Z každé strany max. 2 minuty.

  7. Vyjmeme je a dáme do pekáčku, na každý navršíme pastu a trochu přimáčkneme.

  8. Dáme do rozpálené trouby na max. 10 minut, poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu.

  9. Pánev s výpekem zahřejeme, přilijeme tekutinu z chřestu (chřest uchováme v teple), provaříme, můžeme přilít asi 100 ml silného vývaru a nakonec zahustíme studeným máslem utřeným s trouchou mouky.

  10. Dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!