Švestkový koláč z droždí v prášku s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 100 g hladké mouky
- 140 g polohrubé mouky
- 25 g cukru moučka
- 1/2 vanilkového cukru
- 1/2 instantního droždí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 žloutek
- 50 ml oleje
- 200 ml mléka
- 1 lžíce rumu
- špetka soli
- DROBENKA:
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krystal
- 1/2 vanilkového cukru
- 70 g másla
- ŠVESTKY
Postup Švestkový koláč z droždí v prášku s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme dohromady, chvilku hněteme, abychom těsto provzdušnili a necháme chvilku odstát (nemusíme nechat dlouho kynout). Mezitím očistíme a nakrájíme švestky na půlky nebo čtvrtky a uděláme drobenku.
Na menší plech (cca 35x25cm - na velký plech zdvojnásobte dávku), položíme pečící papír, rozetřeme rovnoměrně těsto. Hustě poklademe švestkami a zasypeme drobenkou.
Pečeme na 180°C horkovzduch dozlatova.