Švestkový koláč z droždí v prášku s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
100 g hladké mouky
140 g polohrubé mouky
25 g cukru moučka
1/2 vanilkového cukru
1/2 instantního droždí
1 lžička prášku do pečiva
1 žloutek
50 ml oleje
200 ml mléka
1 lžíce rumu
špetka soli
DROBENKA:
100 g polohrubé mouky
100 g cukru krystal
1/2 vanilkového cukru
70 g másla
ŠVESTKY

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme dohromady, chvilku hněteme, abychom těsto provzdušnili a necháme chvilku odstát (nemusíme nechat dlouho kynout). Mezitím očistíme a nakrájíme švestky na půlky nebo čtvrtky a uděláme drobenku.

  2. Na menší plech (cca 35x25cm - na velký plech zdvojnásobte dávku), položíme pečící papír, rozetřeme rovnoměrně těsto. Hustě poklademe švestkami a zasypeme drobenkou.

  3. Pečeme na 180°C horkovzduch dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!